4 Weekendenswingen inRivierenland
Zoek op een van onderstaande filters

Hervormde kerk Ochten

Over het evenement

Op zaterdag 3 september trappen we Muzikale Monumenten af bij de Hervormde Kerk in Ochten. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor een middag muziek. We starten deze middag met de Fanfare Kesteren. Deze knusse vereniging bestaat dit jaar alweer 88 jaar. Van pop tot rock, van klassiek tot modern alles komt voorbij bij deze gezellig vereniging.

Het Sanne de Graaf Ensemble is een gelegenheidsensemble dat speciaal voor Muzikale Mo(NU)Menten is samengesteld. Celliste Sanne de Graaf is al meer dan 25 jaar verbonden aan de philharmonie zuidnederland, maar speelt net zo graag kamermuziek in kleine bezetting en muziektheater voor kinderen. Als het maar op de cello is, want de liefde voor haar instrument gaat diep. Naast in een orkest spelen, wil De Graaf klassieke muziek ook toegankelijk maken voor een breder publiek. Daarom heeft ze ruim 12 jaar geleden ‘Muziek op de Dijk’ opgezet in haar Betuwse dorp Deil. Dat is een kamermuziekserie met drie, vier of maximaal zes muzikanten. Vandaag staat ze haar ensemble in Ochten vanaf 14.30 uur.

We sluiten de middag af met de Harmonie Ochten samen met sopraansolist Janine Waardenburg. Diversiteit is het sleutelwoord bij de Harmonie Ochten, maar de bindende factor is altijd muziek. Het orkest telt ongeveer 35 leden en staat onder leiding van Hans van Gemert. Tijdens dit concert wordt het orkest bijgestaan door sopraansolist Janine Waardenburg. Janine was onder andere te zien en te horen in de opera’s “Aïda”, “Le Nozze di Figaro”, “Die Zauberflöte” en “Dido and Aeneas”. Nu staat ze samen met de Harmonie Ochten op het podium om 15.30 uur.

Locatie

×