4 Weekendenswingen inRivierenland
Zoek op een van onderstaande filters

Museum Tweestromenland

Over het evenement

De laatste dag van Muzikale Mo(NU)menten wordt er één voor in de boeken. Deze middag sluiten we feestelijk af met dé Rock ’n Roll van Maas en Waal Revolt om 13.30 uur, Showorkest Riverland om 15.00 uur en DJ Ronn Laam.

Revolt is een Maas en Waalse rock en roll band opgericht in 2013. De eerste jaren stonden in het teken van de band “Normaal.” De liefde voor muziek uit de streek is altijd een bron van inspiratie geweest en daarom werd er gekozen om dit genre uit te breiden met muziek gezongen in eigen dialect. Onder de naam Revolt timmert de band nu aan de weg met het spelen van eigen werk, maar er wordt ook teruggegrepen naar de klassiekers van “Normaal” en “Jovink en de Voederbietels.” Dus kortom niks als ouderwets høken, brekken en angoan!

Showorkest Riverland en Muzikale Mo(NU)menten gaan goed samen. De bezetting van een bigband én een repertoire dat doet denken aan het Metropole Orkest, dat is in één zin waar Riverland voor staat. (Neder-)pop, film- en wereldmuziek, chansons en jazz, het kan allemaal. Met hun enthousiasme weten de muzikanten het publiek te raken en in te spelen op de situatie en sfeer ter plaatse.

Voor, tussen en na de optredens van Revolt en Showorkest Riverland is er muziek van niemand minder dan DJ Ronn Laam. Ron Laamers, alias DJ Ronn Laam, begon zijn loopbaan als DJ op zijn 17de in discotheek ‘Old Cave’ in Nijmegen, in de jaren 80 en 90 een top discotheek. In 1995 begon hij als DJ in ‘de Kikvorsch’, te draaien, vanaf begin jaren zeventig een begrip in de wijde regio. Met bussen vol kwam jeugd van heinde en verre naar Altforst, waardoor hij bij veel mensen een bekend gezicht is geworden in het Land van Maas en Waal en omstreken. DJ Ronn Laam is thuis in alle muziekstijlen vanaf de jaren 60 tot aan nu. Dat wordt dansen!!

Locatie

×