4 Weekendenswingen inRivierenland
Zoek op een van onderstaande filters

Culemborg

Over het evenement

De Grote Of Barbarakerk leent zich met haar prachtige akoestiek perfect voor een korenmiddag. De middag is opgebouwd in twee delen waarbij we in het eerste, klassieke deel van de middag gaan genieten van het Tiels Madrigaal Koor.

Het Tiels Madrigaal Koor is opgericht in 1966, telt ruim dertig leden en staat onder leiding van Gonny van der Maten. Het koor zingt vooral klassiek repertoire: van barok tot moderne (kerk)muziek.

Het tweede koor is Kamerkoor Ad Pasnassum. Dit koor verrast u graag met indrukwekkende muziek uit vergeten muziekarchieven. De nadruk in het repertoire ligt op werk van Nederlandse en Vlaamse componisten. Ad Parnassum is in 1980 opgericht. Sinds 1997 is de muzikale leiding in handen van Anthony Zielhorst.

Vanaf 15.00 uur staat het programma wat meer in het teken van lichte (pop)muziek. We starten met Vrouwenkoor Otherwise. Sinds 2022 is de muzikale leiding in handen van Pim Brackenhoff. Dit koor zingt nummers uit musicals, maar ook mooie popliedjes van Adèle en Krezip zitten in het repertoire.

We sluiten de middag rond 16.00 uur af met Popkoor The Happening. The Happening is een enthousiast 5-stemmig popkoor met 35 leden uit Culemborg en omstreken. Ze zingen popmuziek in de breedste zin van het woord. Nummers met pit, maar ook mooie ballads. The Happening staat onder muzikale leiding van Bas Uyterlinde

Locatie

×