4 Weekendenswingen inRivierenland
Zoek op een van onderstaande filters

Jazz Festival Geldermalsen

Over het evenement

Geldermalsen en Jazz dat is een combinatie die werkt. Al meerdere malen heeft Muzikale Mo(NU)menten samen met het Cultureel Café Geldermalsen de handen ineen geslagen om een mooi jazzfestival op poten te zetten. Zondag 11 september staan maar liefst zeven bands op de twee podia van Schenkerij de Beurs tussen 14.00 en 18.00 uur.

Achter de stoere trio naam TOBD zit een vrij eenvoudige verklaring: dit trio oefent regelmatig in de bieb van Delft, ze hebben zich dus Trio Openbare Bibliotheek Delft gedoopt. Het trio geeft zijn eigen draai aan jazzcomposities, speelt avontuurlijk en over grenzen heen.
Het repertoire van het Lumen Jazz Trio is gericht op drie concepten. Ze spelen standards uit het jazz repertoire ook, wel bekend als het American Songbook, met speelse uitvoeringen en arrangementen. Ook speelt dit trio nummers uit het hedendaagse jazz repertoire, zoals van Dominique Fillon en Gerald Clayton. En tot slot spelen ze top2000 nummers, dus moderne melodieën die het huidige brede publiek herkent.

De leden van de jazzformatie Sub4City speelt uitdagende jazz nummers in eigen arrangementen. Met Martin van der Woude op diverse saxofoons, Folkert Oosting op piano, Jos Groot op gitaar, Hans Peek op bas en Wouter de Jong op drums.

Het Ophemert Jazz Quintet speelt pas sinds kort samen. Ze troffen elkaar bij het Ophemert Jazz Festival. Zangeres Amber van Barneveld zingt zwoel en swingend, Alain Pondman speelt keigoed saxofoon, Frank van de Woestijne is ervaren jazzdrummer, contrabassist Melvin Könings stuwt de swing en pianist Michiel van den Hout inspireert.

Als je bij jazz aan een orgel denkt, dan heb je het over de Hammond B3, het legendarische instrument dat kan ronken, gorgelen en blazen. Het Dr. Hip Hammond Trio bestaat uit Peter van de Woestijne op het Hammond orgel, Dries Roodbeen op gitaar en zang, en Frank van de Woestijne op drums. Jazz, blues en funk zijn de belangrijkste invloeden op het repertoire.

De jonge virtuoze Vlaamse jazzgitarist Ben van Bortel speelt in de regio Antwerpen in verschillende formaties. Hij is bekend van zijn projecten met The Blue Heathens Jazz Band, Croque Manouche en het GER Trio. Ben heeft een grote liefde voor Django Reinhardt, Jim Hall, Wes Montgomery en bijvoorbeeld Julian Lage. Daarmee krijgen ze een hele ruime en verfrissende combinatie van verschillende werelden binnen de jazzmuziek.

De formatie Brand New Oldtimers ontstond in jaren ’80 al als Haarlemse school band onder de zinspreuk “jazz maakt altijd sfeer”. De samenstelling wisselde de afgelopen 35 jaar, maar zo gemiddeld doen er wel 7 muzikanten mee, het repertoire is vooral cool-jazz.

Locatie

Le Melangeur Geldermalsen - Muzikale Monumenten
×